Kata Kata Hikmah Ahli Sufi

Musafir ilmu: kata-kata hikmah dan nasihat, Musafir ilmu. kata guru: berpalinglah dari dunia dan makhluknya aku bertanya: mestikah kita menjauhkan diri dari dunia seisinya? guru menjawab: bukan. Pemuda ahli sunnah: kata-kata hikmah imam syafie r.a., 1. barangsiapa yang tidak dimuliakan oleh taqwa, maka tidak ada kemuliaan baginya 2. perhiasan ulama' itu adalah taqwa; dan kecantikannya adalah murah hati.. Cemerlang: hayati kata-kata hikmat ulama sufi hassan al-basri., Berkongsi pengalaman dan pengetahuanbekalan untuk para pendakwah. labels). (1) adab bercakap dalam islam (1) adab bersukan (1) adab majlis (1).

Murabbi: kata-kata hikmah ibn 'arabi رحمه الله, Beliau adalah salah seorang ulamak jordan. berketurunan dari nasab yang mulia iaitu ali bayt rasulullah yang dinasabkan dengan saqqaf. hasan bin ali bin. Cintarindurasul: kata-kata hikmah ~ syeikh abdul qadir al, •bantulah orang fakir dengan sebahagian harta kalian. jangan pernah menolak pengemis, padahal kalian mampu memberikan sesuatu untuknya baik sedikit. Open minda: tazkirah pagi: koleksi kata-kata hikmah, 2014 (1891) oktober (132) september (175) ogos (147) julai (192) jun (162) mei (219).

Petua,idea dan pandangan: kata-kata hikmah dari nabi, Cinta kepada allah adalah puncaknya cinta. lembahnya cinta adalah cinta kepada sesama. keluhuran budi pekerti akan tampak pada ucapan dan tindakan.. Kumpulan kata-kata paling romantis – kata romantis, Kata romantis - kata kata bijaksana - kata cinta- kumpulan kata-kata paling romantis - kata romantis terindah - kata kata bijaksana - kalimat cinta. Seuntai kata hikmah para syaikhul akbar guru mursyid, Seuntai kata hikmah para syaikhul akbar guru mursyid tharekat naqsyabandi syaikh ahmad al-faruqi sirhindi berkata . ketahuilah bahwa melakukan perjalanan (suluk) pada.

References:

Nothing Found

Sorry, but nothing matched your search terms. Please try again with some different keywords.